Szczegóły oferty
„Moda przemija, styl pozostaje” - mawiała Coco Chanel.
Ileż w tej sentencji wciąż aktualnej prawdy. Dlatego zapraszamy na wyjątkową kolację sylwestrową, łączącą w sobie klasyki kuchni francuskiej z finezyjnie dobranymi dodatkami, których smaki i tekstury stworzą iście nieoczywiste widowisko.
Przed Państwem wieczór pełen kulinarnych inspiracji, któremu towarzyszyć będzie kameralna atmosfera sprzyjająca sylwestrowej celebracji.
Sześciodaniowa kolacja serwowana:
Specjalnie skomponowane na tę noc menu przeniesie Państwa do świata kulinarnych wrażeń, w których dominować będą smaki kuchni francuskiej wzbogacone aromatycznymi ziołami i warzywa z własnego ogrodu. Doskonałym dopełnieniem kolacji będą specjały hotelowej pracowni cukierniczej, a także propozycje starannie wyselekcjonowanych win z francuskich winnic.
Po kolacji zapraszamy do Grand Pavilion na Disco night, gdzie o północy wzniesiemy wspólny toast za pomyślność i przychylność Nowego Roku 2024.
Program wieczoru:
19.00 - 22.00 - muzyka na żywo w hotelowym lobby
19.30 - 20.00 - otwarcie restauracji i koktajl powitalny
20.00 - 23.00 - kolacja degustacyjna
23.00 - 03.00 - Disco night w Grand Pavilion
Menu degustacyjne:
- Tatar z polędwicy wołowej podany z sałatką z musztardowca, płatkami parmezanu, pieczarką brunatną i czarną truflą
- Krem z pieczonych warzyw na bazie wywaru rakowego z opalanym łososiem, smażonymi przegrzebkami, duszonymi warzywami oraz oliwą z kopru
- Łosoś gotowany sous vide podany z mulami i krewetkami w sosie winno śmietanowym aromatyzowanym wasabi i świeżym koprem oraz sałatką z selera naciowego i białych winogron
- Beef wellington – pieczona w cieście francuskim polędwica wołowa z duxelle grzybowym, szynką dojrzewającą podaną z sosem berneńskim i pieczoną marchewką
- Mus z białej czekolady i fasoli tonki, biszkpot jagodowy, żel wiśniowy, sorbet z palonego masła
- Makaroniki z malinami i winem musującym rose mary
Menu degustacyjne – opcja wegetariańska:
- Tatar z pieczonego buraka podany z sałatką z musztardowca, kozim serem oraz czarną truflą
- Krem z pieczonych warzyw z duszonymi warzywami oraz oliwą z kopru
- Zapiekanka z selera z musem z pieczoneko kalafiora, sosem z karmelizowanej maślanki i palonego masła, czarną kurką
- Szparagi w emulsji cytrynowej podane z sosem holenderskim, liścmi ostrygowca i prażynką z tapioki
- Mus z białej czekolady i fasoli tonki, biszkpot jagodowy, gel wiśniowy, sorbet z palonego masła
- Makaroniki z malinami i wnem musującym rose mary
Pairing win i alkoholi: dodatkowo płatny
Ważne informacje:
- Oferta limitowana i bezzwrotna
- Wymagana przedpłata 100%
- Obowiązuje rezerwacja stolików
- Cena obejmuję menu degustacyjne, koktajl powitalny, lampkę szampana o północy
- Wykupienie biletu na kolację upoważnia do udziału w Disco night organizowanej w Grand Pavilion