Ponieważ uroki Gdańska i Sopotu zyskują uznanie w oczach gości z całego świata, oferta naszej Restauracja a’la carte odpowiada gustom międzynarodowym. Menu zostało stworzone w oparciu o wielobarwne kulinarne inspiracje z 21 krajów basenu Morza Śródziemnego.
W karcie znajdziesz więc dania oparte o świeże i naturalne produkty, takie jak zioła i warzywa z hotelowych upraw czy ryby z oddalonego o zaledwie kilkaset metrów Bałtyku. Nie brakuje też klasyki, czyli potraw sprawdzonych i uwielbianych przez smakoszy w różnym wieku, w tym dzieci.
W restauracji doświadczysz południowoeuropejskiej gościnności, jak również aromatów prosto z francuskiej Prowansji. Gwarantują to wina z naszej winnicy Château Isolette w Dolinie Rodanu. Są one harmonijnym dopełnieniem smaków dań z menu, jednak ich walory smakowe są wartością samą w sobie. Właśnie dlatego goście Radisson Blu Hotel, Sopot mogą liczyć na bezpłatne degustacje, podczas których poznają różnorodne wytwory winnicy. Towarzyszy im sommelier, który wprowadza w tematykę francuskiego winiarstwa, opisując poszczególne szczepy i gatunki. Wina Château Isolette są dostępne do nabycia w hotelowym butiku, mogą więc być doskonałym prezentem dla bliskiej osoby lub niebanalną pamiątką pobytu w Sopocie.
Pobierz Menu a’la carte
Pobierz Karta win
Pobierz Menu Room Service
Sprawdź dostępność
Wypełnij formularz
Sprawdź dostępność
Dla naszych Gości przygotowaliśmy 219 pokoi, znajdziesz coś dla siebie.
Wypełnij formularz